0
0.00
  • Празна количка

    Нямате продукт в пазарската си кошница

Blog Details

Изчистени и невероятни Кухни

1. Резиденция в Чили

Макс Нунес овладял топографията в тази забележителна резиденция на брега за едно приключенско семейство в Чачугуа, Чили. Пространството е изпълнено с изненади – театрални удовлетворения, ако щете – като дълго стълбище без парапети, което се спуска в кухнята. Като цяло доминира палитра с ограничени материали, като полираните бетонни подове се смесват с броячи от неръждаема стомана. Малко червеникав дървен материал – местен дървен материал с черешови облицовки, който се удвоява като платформа за зона за сядане.

 

2. Пентхаус апартамент

Основател на SABO и директор Алекс Делауей ремонтира мезонет от 775 квадратни метра в една вековна сграда в Париж. В иначе бялата кухня се издига вертикална градина от едната стена, а настилката е истинска причудлива гама от гуми с ширина шест инча в 14 цвята, осигуряваща хроматично третиране. Перфектно отговаря на клиента, моден консултант, който „винаги се обръща към материални шаблони“, обяснява Делаунай.

 

3. Апартамент в Париж от агенцията Мари Дерудилхе

Лабораторията за визуална архитектура (LAVA) е известна най-вече с амбициозни генерални планове и мащабни биоморфни инсталации, така че проектирането на резиденция в предградие на Сидни предвещава забележително приключение. В стила на LAVA, органичните елементи се простират – кухненският остров с гръбначен бамбук е изработен в една и съща фабрика в Шанхай, където са направени интериори на Zaha Hadid Architects, а над тях се окачва стандартна светлина за офис, с лазерно нарязани шперплат дискове като прешлени. Суровият шперплат и ламинат с високо налягане покриват обичайните шкафове, осигурявайки геометричен фон на криволичните кухненски центрове.

 

4. Апартамент „Орен Йонейов“ от Ури Михаел Палан

Чистият модернизъм не е съвпадение за Ури Майкъл Палън, който е учил с Пиер Коениг през 80-те години, преди да установи съименната си фирма в Тел Авив. Един от неотдавнашните му проекти, апартамент от 2 000 квадратни метра в същия град, разполага с датска кухненска система, състояща се от модули от неръждаема стомана с прахово покритие. Готовият остров, който прави място за две мивки и интегрирани газови горелки, води до ярко жълта телена скулптура – гигантска абстрактна глухарка, висяща върху грубата бетонна стена.

Login

Lost your password?